Conky 2

Skrevet af: Patrick Kerwood

Conky er et program der viser forskellige system data på skrivebordet, som CPU- RAM forbrug, top 10 processer, netværks info og meget mere. Det nemt og hurtigt at sætte op.

Opdateret d. 10 Aug 2016, til at passe den nye version af Conky.

Jeg vil ikke gennemgå alle de forskellige indstillinger med conky, men bare poste et billede af min egen conky og konfiguration. De fleste variabler er nogen lunde selvforklarende, se evt. denne liste http://conky.sourceforge.net/variables.html. Du kan også finde masser af forskellige konfigurationer, med screen dumps, ved at lave en simpel google søgning.

Start med at installer conky med din package manager.
apt-get install conky

Kopier konfigurationen fra en af de nedenstående. Lav en fil i din hjemmemappe, der hedder .conkyrc og kopier det der i.
nano ~/.conkyrc

Kør conky for at teste din konfiguration.
conky

Conky skulle gerne opdater sig selv, hvis du ændre i konfigurations filen. Hvis ikke kan du kører følgende kommando for at “kill” conky og starte den igen.
killall conky

Start automatisk ved login

For at starte Conky ved login, smider du bare conky kommandoen, med et & bagefter, i .profile filen, i din hjemme mappe. & tegnet fortæller systemet at den skal starte Conky i baggrunden og fortsætte med at “logge ind”.

nano ~/.profile Tilføj i bunden.
conky &

 

.conkyrc

Eller denne her..


23 aug 2013   | Alle · Programmer

2 thoughts on “Conky

  1. Reply Jan aug 5,2014 03:41

    Findes der en mulighed for at få sådan en oversigt via en web side i apache2 ?

Leave a Reply