Deepin 2014.2 2

Skrevet af: Patrick Kerwood

I jagten på min næste distro er jeg faldet over Deepin. En kinesisk distro baseret på Ubuntu. Det unikke ved denne, er at udviklerne har lavet deres eget DE, som er baseret på HTML5 teknologi.

Distro’en er fra 2004 men udkom første gang i Juni 2013 med deres eget DE. De har før brugt Xfce, LXDE og Gnome.

Deepin er nem og hurtig at installere. Desværre tilbyder installationen ikke at bruge LVM eller kryptering, hvilket er et minus i min bog.

Deepin er super lækker og jeg vil anbefale at prøve den. Den er i en kategori for sig selv og ikke lig noget andet DE jeg har prøvet. Men med det sagt, er den stadig i udviklings fasen og der mangler en del justeringer. Man har heller ikke det store konfigurerings muligheder.

Distro Watch Discription

Deepin (formerly Linux Deepin, Hiweed GNU/Linux) is an Ubuntu-based distribution that aims to provide an elegant, user-friendly and reliable operating system. It does not only include the best the open source world has to offer, but it has also created its own desktop environment called DDE or Deepin Desktop Environment which is based on HTML 5 technologies. Deepin focuses much of its attention on intuitive design. Its home-grown applications, like Deepin Software Centre, DMusic and DPlayer are tailored to the average user. Being easy to install and use, Deepin can be a good Windows alternative for office and home use.

    – Link til Distro Watch


18 mar 2015   | Off Topic

2 thoughts on “Deepin 2014.2

 1. Reply Kubelik mar 20,2015 03:38

  Jamen Deepin ser da lækker ud. At DE’et er lavet med HTML5 er da også noget usædvanligt, bortset måske fra Firefox OS, hvor det spiller en central rolle. De har også deres eget Software Center og nogle multimedie programmer. – Hvordan virker de i øvrigt? Byder de på noget nyt i forhold til de gammelkendte fra fx GNOME og KDE, eller MPlayer eller VLC?

  Men Deepin er jo bygget på noget halvgammelt Ubuntu: 14.04 eller ældre, hvis man skal tro oplysningerne hos Distrowatch: Ubuntu og Deepin.

  Ovre i Rusland arbejder ROSA også med et noget anderledes layout. Og ja, så er der jo Ikey Doherty’s nyeste påfund: Budgie.

  Kunne man ikke forestille sig fx GNOME Classic tweaket lidt, så der kom nogenlunde det samme ud af det?

  Ja ja, jeg ved det. Jeg er måske lidt gammeldags. Men jeg vil helst gemme lidt på krudtet og så fyre det af dèr hvor det har mest mulig effekt:)

  • Reply Patrick Kerwood mar 20,2015 10:28

   Skal jeg være ærlig, så har jeg ikke brugt nogle af deres programmer eller Software Center. Så jeg ved det ikke. Jeg bruger sådan set kun Chrome, FileZilla og Terminalen.

   Deepin er en bygget på Trusty Tahr. Så hvis jeg skulle gætte ville jeg sætte mine penge på at Deepin 2014.2 er bygget på Ubuntu 14.04.2 som har release date February 20, 2015, så den er ikke helt forældet. :)

   Har hverken hørt om ROSA Eller Budgie, men Budgie ser særdeles godt ud. Den tror jeg da jeg skal prøve på et tidspunkt. Måske når den er lidt længere i udviklingen. Den er vist kun i BETA 1.1 nu.

   Jeg kunne ikke forstille mig at man kunne tweake GNOME classic til at ligne Deepin, men nu er jeg heller ikke 100 meter mester til det :)

   Sådan er vi jo så forskellige. Jeg har ikke rigtig noget data på min laptop, og det jeg har ligger i skyen. Så jeg kan skifte min distro når jeg ser noget nyt og spænende.

Leave a Reply