Grafik problemer i Fedora

Skrevet af: Patrick Kerwood

Jeg har for nylig givet mig i kast med Fedora 20 og skulle i den forbindelse installer mit grafikkort, som er et Geforce 7600GS. I dette indlæg gennemgår jeg installationen af det og de ting der følger med.

For at installere proprietære software i Fedora, så som grafikkort drivere, skal man tilføje andre repos end standard repos. Dette skyldes at Fedora kun vil have frit og open source software i deres repos. Det betyder dog ikke at du ikke selv kan tilføje andre.

Et godt repository, med proprietær software til Fedora er RPM Fusion.

Whats is RPM Fusion?
  – RPM Fusion distributes packages that have been deemed unacceptable to Fedora.

Og det er netop her jeg finder min driver til mit Geforce 7600GS kort. Først skal RPM Fusion, free og non-free, repos tilføjes. Kør de 2 nedenstående kommandoer.

sudo yum localinstall --nogpgcheck http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpmsudo yum localinstall --nogpgcheck http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm -E %fedora).noarch.rpm

Opdater Yum.
sudo yum update

 
Efterfølgende installerede jeg driveren, der passer til mit kort. Se evt. her for andre Geforce drivere.

sudo yum install akmod-nvidia-304xx "kernel-devel-uname-r == $(uname -r)"

 
NVIDIA driveren skulle gerne fjerne fjerne/disable nouveau driveren, som er en open source driver til NVIDIA. Men jeg valgte dog alligevel at fjerne den manuelt.
sudo mv /boot/initramfs-$(uname -r).img /boot/initramfs-$(uname -r)-nouveau.imgdracut /boot/initramfs-$(uname -r).img $(uname -r) Ved efterfølgende reboot kørte systemet med den proprietære driver.

Bivirkninger

Af den ene eller anden årsag har den, efter driver installationen, valgt at bytte rundt på mine skærme. Jeg kører med 2 skærme og driveren smide min secondary skærm, som står på højre side af min primary, om på venstre side. Da jeg har installeret Fedora med Gnome 3 fandt jeg hurtigt Display manageren og fik dem byttet rundt. MEN!, min login skærm var stadig byttet om.

For at få overstående fixet, skal man (efter man sat de ønskede skærm indstillinger i Display Manageren), kopier ~/.config/monitors.xml til /var/lib/gdm/.config sudo cp /home/BRUGERNAVN/.config/monitors.xml /var/lib/gdm/.config

Problemet blev efterfølgende løst.

Boot splash

Efter installering af driveren, stoppede (det flotte?) boot splash med at blive vist ved boot.

For at fixe det åbenede jeg /etc/default/grub med en text editor.
sudo nano /etc/default/grub

Min fil så sådan ud.
GRUB_TIMEOUT=5
GRUB_DISTRIBUTOR="$(sed 's, release .*$,,g' /etc/system-release)"
GRUB_DEFAULT=saved
GRUB_DISABLE_SUBMENU=true
GRUB_TERMINAL_OUTPUT="console"
GRUB_CMDLINE_LINUX="rd.lvm.lv=fedora/swap vconsole.font=latarcyrheb-sun16 rd.lvm.lv=fedora/root $([ -x /usr/sbin/rhcrashkernel-param ] && /usr/sbin/rhcrashkernel-param || :) rhgb quiet"
GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"
GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=text

For at få mit boot splash tilbage starede jeg med at out-comment linjen GRUB_TERMINAL_OUTPUT="console" #GRUB_TERMINAL_OUTPUT="console"

Så ændrede jeg GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX fra text til keep.
GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=keep

Og til sidst tilføjede jeg nedenstående linje, med skærm opløsningen. Ændre den, så den passer til din egen skærm. Da jeg kører med 2 skærme, valgte jeg at bruge opløsningen på den største og det vidste sig at den lille skærm bare tilpassede sig sin egen opløsning.
GRUB_GFXMODE=1920x1200x32

Filen ser således ud, efter modificering.
GRUB_TIMEOUT=5
GRUB_DISTRIBUTOR="$(sed 's, release .*$,,g' /etc/system-release)"
GRUB_DEFAULT=saved
GRUB_DISABLE_SUBMENU=true
#GRUB_TERMINAL_OUTPUT="console"
GRUB_CMDLINE_LINUX="rd.lvm.lv=fedora/swap vconsole.font=latarcyrheb-sun16 rd.lvm.lv=fedora/root $([ -x /usr/sbin/rhcrashkernel-param ] && /usr/sbin/rhcrashkernel-param || :) rhgb quiet"
GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"
GRUB_GFXMODE=1920x1200x32
GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=keep

 
Kør nedenstående kommando for at ændringerne træder i kraft og genstart for at se det.
sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg

 
Det var installationen af mit grafikkort og bugfixing af de små bivirkninger der kom af det.


15 jan 2014   | Alle · Fedora

Leave a Reply